728 x 90

گفتگو با مسعود شجاعی طباطبایی در باره حمایت هنرمندان از فلسطین

گفتگو با مسعود شجاعی طباطبایی در باره حمایت هنرمندان از فلسطین
گفتگو با مسعود شجاعی طباطبایی در باره حمایت هنرمندان از فلسطین

هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی کشور همواره با خلق آثاری در زمینه طراحی، کارتون، کاریکاتور، عکس و پوستر تلاش خود را کرده‌اند تا از ابزار هنر برای اعلام انزجار از جنایات رژیم صهیونیستی بیشترین بهره را ببرند. این اتفاق در روزها و شب‌های گذشته، که شاهد حملات وحشیانه صهیونیست‌ها به مناطق مسکونی غزه هستیم، با شدت بیشتری در فضای مجازی در حال رخ دادن است و هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی با بازنشر یا تولید آثار جدیدشان با مردم مظلوم فلسطین ابراز همدردی می‌کنند. به همین بهانه با سیدمسعود شجاعی‌طباطبایی، کارتونیست ، کاریکاتوریست و دبیر مسابقه بین‌المللی پوستر، کارتون و کاریکاتور «فلسطین تنها نیست» ،که به تازگی پایان یافته است، به گفتگو نشستیم که می خوانید :

 

در ابتدا کمی در باره وضعیت این روزهای مردم فلسطین بگوئید

متاسفانه از سال ۱۹۴۸ میلادی شاهد رویدادهای تلخی در سرزمین‌های اشغالی هستیم که منجر به جنایت‌هایی علیه مردم مظلوم فلسطین می‌شود و بسیاری از آنها مجبور به ترک سرزمین‌های خود می‌شوند یا با سختی در نقاطی همانند نوار غزه زندگی و مبارزه می‌کنند. از سوی دیگر طی روزهای گذشته جنایت‌های صهیونیست‌ها علیه مردم مظلوم فلسطین به اوج خود رسیده که لازم است جامعه جهانی از هرابزاری برای توقف حملات وحشیانه صهیونیست‌ها در نواز غزه بهره گیرد.

اثری از مسعود شجاعی طباطبایی که در آن به ناکارآمد بودن گنبد آهنین رژیم صهیونیستی پرداخته است

 

مسابقه «مسابقه بین‌المللی کارتون، کاریکاتور و پوستر فلسطین تنها نیست» با دبیری و همت شما به تازگی پایان یافته و نمایشگاه آثار منتخب این رویداد تا 29 اردیبهشت همچنلن در فضای نمایشگاهی حوزه هنری برپا است. با توجه به اهتمامی که شما به عنوان کارتونیست و کاریکاتوریست ، دبیر این رویداد و مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری به عنوان برگزار کننده آن به مسأله فلسطین داشته اید ، نظرتان درباره اهمیت این قبیل فعالیت هنرمندان هنرهای تجسمی بخصوص دراین ایام چیست ؟

یکی از مزیت‌های هنرهای تجسمی سهولت انتشار و در دسترس قرار دادن آثار برای مخاطبان میلیونی است به‌طوری که هنرمندان طی روزهای گذشته به خوبی از ظرفیت‌های فضای مجازی بهره گرفتند و در کمترین زمان نسبت به بازنشر آثار یا خلق آثار جدید در مزمت جنایت‌های صهیونیست‌ها اقدام کرده و به راحتی در فضای مجازی در دسترس مخاطبان قرار داده‌اند که خوشبختانه مورد توجه مخاطبان جهانی قرار گرفته است. این روزها علاوه بر جنگ نظامی، یک جنگ نرم هم در حال وقوع است که نباید از آن غافل شویم و با تمام قوا باید در جبهه جنگ نرم برنامه‌ریزی کرد. بدون شک فضای مجازی هم یکی از این عرصه‌هاست و خدا را شکر که هنرمندان متعهد هنرهای تجسمی به خوبی از این ایام استفاده کرده‌اند و هنرمندان کارتون، کاریکاتور و پوستر جهان با آثارشان نشان دادند که فلسطین تنها نیست و هر قشری از جامعه جهانی از جمله هنرمندان،  دوشادوش آنها تا فروپاشی رژیم صهیونیستی و غاصب ایستاده‌اند.

 

کمی درباره  جزئیات مسابقه بین‌المللی کارتون، کاریکاتور و پوستر «فلسطین تنها نیست، که همزمان با روز جهانی قدس به کار خود پایان داد، بگوئید.

هنرمندان ۶۶ کشور با آثارشان در مسابقه بین‌المللی «فلسطین تنها نیست» به عنوان نماینده ملت خود حضور یافتند و از مردم مظلوم فلسطین حمایت و برابر ظلم ایستادگی کردند. از سوی دیگر نمایشگاه آثار منتخب مسابقه بین‌المللی پوستر، کارتون و کاریکاتور «فلسطین تنها نیست»، که از ۲۳ فروردین‌ماه و همزمان با هفته هنر انقلاب اسلامی در گالری ابوالفضل عالی و گالری خانه حوزه هنری و گالری خانه عکاسان ایران به نمایش گذاشته شده بود تا 29 اردیبهشت هم تمدید شد و همچنان پذیرای بازدیدکنندگان است . علاوه بر این، آثار این نمایشگاه در قالب نمایشگاه مجازی سایت «ایران کارتون» به نمایش گذاشته شده است.

یکی از مباحث جدید و مهمی هم ، که کاملا هوشمندانه در مسابقه اخیر به آن پرداختیم، بحث بعدی عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی است. همه باید بدانند بحث عادی‌سازی این روابط باعث نمی‌شود فلسطین تنها بماند. بد نیست بدانید مردم همین کشورهایی که از در دوستی با رژیم صهیونیستی درآمده‌اند، از این اتفاق بسیار ناراضی و مخالف آن هستند. از طرف دیگر اینکه کشورهای عربی اعلام می‌کنند به شکل جدی کنار فلسطین ایستاده‌اند، یک ادعای مضحک است. به همین خاطر بخشی تحت عنوان سازشکاران در این مسابقه داشتیم که به کاریکاتور اختصاص داشت و شروع این اتفاق از حرکت و سازش انورسادات با رژیم صهیونیستی آغاز شد. نکته آخر اینکه آزادی بیان با مصادیق موجود در کشورهای غربی همخوانی ندارد و می‌بینیم که سختگیرانه‌ترین مجازات‌ها برای هولوکاست و نفی آن در نظر گرفته شده است و در نتیجه، شاهد این هستیم که آزادی بیان رویه‌ای دوگانه دارد. به عنوان مثال، شارلی‌ابدو یک نشریه زرد و پرحاشیه بود و همیشه به اتفاقات جنجالی رو می‌آورد. توهین چند وقت پیش این نشریه به  پیامبر اسلام نیز قلب میلیاردها انسان را جریحه‌دار کرده و این مصداق آزادی بیان نیست، از سوی دیگر شاهد هستیم این آزادی بیان دروغین به برخی کشورهای عربی هم رسوخ کرده است. به عنوان مثال یک کاریکاتوریست اردنی به نام «عماد حجاج» کاریکاتوری را درباره عادی‌سازی رابطه امارات و رژیم صهیونیستی کشید که بلافاصله به زندان رفت.

 

درپایان صحبت خاصی دارید ؟

غصب فلسطین از سوی یهودیان از اواخر قرن ۱۹ و آغاز قرن ۲۰ آغاز شده بود و یهودیان با حمایت انگلیس در پی داشتن کشوری مستقل تلاش‌‌شان را آغاز کرده بودند. جنگ جهانی هم بهانه خوبی برای صهیونیست‌ها ایجاد کرد تا پس از آن رسما از این برنامه پلید رونمایی کنند. نکته قابل توجه اینجاست که اگر فرض کنیم که حقیقتا یهودی‌های بسیاری توسط ارتش آلمان در جنگ جهانی کشته شدند، چرا بخشی از مناطق آلمان و متحدانش در جنگ را به ‌منظور دلجویی از یهودیان برای برپایی کشوری مستقل در نظر نگرفتند؟!

 

منبع : روزنامه وطن امروز

گفتگو کننده : عباس اسماعیل‌گل

 

درادامه شماری از آثار کارتون مسابقه فلسطین تنها نیست در ذیل می آید :

 

حنین الحمصی از فلسطین

 

هیکابی دمیرچی از ترکیه

 

 

هیبت احمدی از ایران

 

 

ویچی لیانگ از چین

 

سید یاسین حسینی از ایران

 

اوگوژان سیفچی از ترکیه

 

محمدعلی خلجی از ایران

 

موسی ککلیک از ترکیه

مریم محبی از ایران

 

محمود نظری از ایران

 

جوائو بوسکو از برزیل

 

بوسکوویچ از صربستان

 

علیرضا پاکدل از ایران

 

جابر اسدی از ایران

 

آنتونیو رودریگز از مکزیک

فراخوان

نمایش بیشتر

هنرمندان

نمایش بیشتر

گالری

نمایش بیشتر

ویدیو

نمایش بیشتر