728 x 90

گفتگوی اختصاصی با بهرام ارجمند نیا منتخب سال استیکر

گفتگوی اختصاصی با بهرام ارجمند نیا منتخب سال استیکر
گفتگوی اختصاصی با بهرام ارجمند نیا منتخب سال استیکر

بهرام ارجمندنیا، کارتونیست، کاریکاتوریست، تصویرگر وانیماتور، متولد 1344 تهران و فارغ التحصیل رشته نقاشی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است. ارجمندنیا پس از فارغ التحصیل شدن، وارد فضای کارحرفه ای شد و در فضای کاری بیرون هم مشغول فعالیت در زمینه های : نقاشی، انیمیشن، کارتون ،کاریکاتور و تصویرسازی شده و بعضی از این رشته ها را هم تدریس کرده است.

بهرام ارجمندنیا از جمله کارتونیست‌ هایی است که در اوایل دهه هفتاد گل کرد. پدرش نقاش است و به همین دلیل، پایه‌های کارش را بر مبنای نقاشی استوار کرده است. طراحی فوق‌العاده و رنگ‌شناسی‌اش باعث شده تا کارتون‌هایش از نظر تکنیک محکم و استوار باشد و سوژه‌های ناب هم 

این هنرمند، تاکنون جایزه های متعدد داخلی و خارجی از جشنواره ها و مسابقات معتبر کسب کرده که ازجمله می توان به جايزه اول از مسابقات بين المللي كاريكاتور يونسكو محيط زيست سال 1376، برنده ديپلم افتخار از مسابقات ملانصرالدين تركيه سال 1998 موضوع آزاد، برنده جايزه سوم «نهرتوبلك»تركيه با موضوع جوانمردي 1998، جايزه ويژه مطبوعات تركيه در مسابقات بين المللي ملانصرالدين 1999، لوح تقدير و تنديس دوسالانه تهران در سال 2001 با موضوع قلم برنده جايزه اول دوسالانه كاريكاتور تهران در سال 2005 از نگاه مردمي، تنديس ويژه دوسالانه كاريكاتور تهران دوره نهم با موضوع مهاجرت و برنده جايزه مطبوعات داخلي در سال هاي 1995-1996-1997 از نمایشگاه بین المللی مطبوعات اشاره کرد.

وی تاکنون چندین نمایشگاه انفرادی برپا کرده و درنمایشگاههای گروهی بسیاری هم حضور داشته و داوری چند جشنواره را نیز در کارنامه اش دارد. علاوه بر این، همکاری های گسترده ای با مطبوعات از جمله: مجله کیهان کاریکاتور، روزنامه و مجلات همشهري و روزنامه های ايران و جام جم داشته است.

ارجمندنیا اخیرا با استیکر ثابت شامپو تخم مرغی منتخب پیام رسان آیگپ در دومین جایزه سال استیکر شد. با وی به هیمن بهانه گفتگویی اختصاصی انجام داده ایم که می خوانید :

 

در ابتدا کمی از استیکرشامپو تخم مرغی که در دومین جایزه سال استیکر منتخب آیگپ شد بگوئید

نیم قرن است که شامپو تخم مرغی تولید می شود و هنوز هم در قفسه های مغازه ها و سوپرمارکت ها به چشم می خورد. قدیم ها این قدر قدرت انتخاب نداشتیم و مثل الأن نبود که 100 گونه برند و انواع و اقسام شامپو و شوینده وجود داشته باشد.

شامپو بالشتکی، صابون نخل زیتون، تیغ دوسوسمار نشان و شامپو تخم مرغی و ... اگر هم خیلی می خواستیم لاکچری حمام کنیم یک کانادا درای خنک از بالای شیشه حمام سفارش می دادیم.

شامپو تخم مرغی چه پتانسیلی برای استیکر شدن داشت که آن را انتخاب کردید ؟

من شامپو تخم مرغی را به خاطر شکلی که دارد انتخاب کردم و می شد از آن یک کاراکتر جذاب در آورد. در ضمن نوستالژی هم مهم بود و علاوه بر این ، یار همراه اش شامپو بالشتک بود.

در فراخوان هم قرار بود موضوعات بومی و ایرانی خلق شود تا برای اپلیکیشن مناسب باشند. در کل گسترش استیکرهای بومی و فرهنگ ایرانی مد نظر بود.

ابتدا به چند تا سوژه فکر کردم و از بین شان این را انتخاب کردم و با توجه به تجربه ای که درزمینه انیمیشن دارم ، به حرکت ها و فیزیک آن دقت داشتم و دیدم شرایط تبدیل شدن به یک کاراکتر با مزه را دارد.

 

آیا نوستالژی شامپو تخم مرغی پاوه نقطه عزیمت ایده تان بود ؟

در باره انتخاب، فقط نوستالژیک بودن نمی توانست ملاک باشد و به نظرم، باید شرایط بیشتری را هم شامل می شد.اگر دقت کنید، بین استیکرهای موبایلی تان همین الأن کلی کاراکتر و غیره وجود دارد اما همه شان این قدر جذاب نیستند. به عنوان مثال، 10 گونه گل دارید و لی اکثر از 3 تا 4 تای شان استفاده می کنید.

 

لطفا از کارها و فعالیت های اخیرتان و از آخرین جایزه ای که گرفتید هم  بگوئید.و همین طور موفقیت هایی که اخیرا درکارتان پیدا کردید چه بوده است ؟

چندسالی بود که به طور جدی با نمایشگاه های بین المللی کار نمی کردم و اکثر مواقع هم کارهای قبلی و آرشیوی ام را برای شان می فرستادم ولی از چندماه قبل شروع به تولید کارهای جدید نمودم و در بعضی از نمایشگاه ها شرکت کردم و اکنون منتظر نتیجه ام. برای مثال ، اخیرا جایزه جایزه دوم کنیای آفریقا را کسب کردم و در مسابقاه کارتون کوزوو هم باز دوم شدم.

 تصویری از گلچین جایزه های بهرام ارجمند نیا که شامپو تخم مرغی آخریش بوده است

 

به نظر شما باید چه چشم اندازی درخصوص این هنر داشته باشیم ؟

به نظرم اول باید کمی به تاریخچه استیکر نگاهی بیندازیم و دیگر اینکه امروزه به چه اشکالی درآمده و گسترده گی آن در شبکه های اجتماعی چقدر زیاد شده است ؟ فکرکنم استیکر ها با زمان پیش می روند و تغییر شکل آنها هم با زمان مطابقت دارد و با تکنولوژی شانه به شانه است.به عنوان مثال قدیم ها که کامپیوتر نبود و همه ارتباطات از طریق نامه و کارت پستال بود، مردم بخصوص نسل جوان تصاویری در انتها یا جای جای نامه و کارت طراحی می کردند و یا برچسب هایی بود که می چسباندند. یادم است ساده ترین آنها یکی دوتا قلب تیرخورده یا یک منظره غروب با درخت نخل و دریا و دختر و پسری که نشسته ا ند و به آفتاب زل زده اند ( البته پروتکل و فاصله اجتماعی را هم حتما رعایت می کردند )

یا زمانی که موبایل ها این قدر پیشرفت نکرده بود دو تا نقطه و پرانتز باز می شد؛ خوشحالی و خنده و برعکس اش می شد ناراحتی و دلخوری. به هر حال، امروزه با پیشرفت استیکرها و تنوع شان مردم  با ترکیب آنها ضرب المثل ها را هم به یکدیگر نشان می دهند. فکر می کنم که در آینده استیکرهای متحرک بیشتر تولید و استفاده بشوند.

 

به نظر شما استیکر ثابت چه وجه اشتراکی با کارتون و یا کاریکاتور دارد ؟ و استیکر متحرک چه وجه اشتراک یا تمایزی با انیمیشن دارد؟

شکی نیست که اکثر استیکرها، چه ثابت و چه متحرک، توسط تصویرسازها و کاریکاتوریست ها و انیماتورها تولید می شوند.البته امروزه با پیشرفت نرم افزارهای گرافیکی ، بعضی استیکر ها را می توان با چند تا کلیک ساده و فرمول های آماده تولید و حتی انیمیشن شان کرد.

 

این روزها دغدغه تان درحوزه هنر کارتون و کاریکاتور و...  چیست؟

وصول طلب هایم از این سو و آن سو. به عنوان مثال، داشتن یک حساب بین المللی که بتوانم  با خیال راحت مبالغ جوایز را دریافت کنم .چون خیلی از جشنواره های بین المللی جزو شرایط اصلی شان ارائه حساب بانکی بین المللی به اسم همان شرکت کننده است.

فراخوان

نمایش بیشتر

هنرمندان

نمایش بیشتر

گالری

نمایش بیشتر

ویدیو

نمایش بیشتر