728 x 90

گفتگو با مجتبی حیدرپناه داور فصل کارتون

گفتگو با مجتبی حیدرپناه داور فصل کارتون
گفتگو با مجتبی حیدرپناه داور فصل کارتون

مسابقه فصلی خانه کاریکاتور حوزه هنری اصفهان، عنوان سلسله مسابقات فصلی کارتون است که اکنون فصل یک آن با موضوع «وعده وعیدها، شعارهای توخالی» در حال برگزاری است و نمایشگاه آن نیز دیروز 25 خرداد با حضور حجت الاسلام قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، درگالری هنر خانه هنرمندان اصفهان افتتاح شد و تا 8 تیر هم دایر است.

 

 

به گزارش سایت ایران کارتون، مجتبی حیدرپناه، کارتونیست، تصویر ساز و کاریکاتوریست‌ مطرح، که تاکنون جوایز و موفقیت های ملی و بین المللی بسیاری کسب کرده است، از سال ۸۶ به طور جدی وارد دنیای کارتون شده و در حال حاضر هم مدیر هنری اپلیکیشن «آی‌قصه» است. وی اخیرا داوری این مسابقه را به همراه مهناز یزدانی و منصوره دهقانی بر عهده داشت و به انتخاب و داوری آثار این مسابقه را به تازگی به اتمام رسانده اند. به همین بهانه به گفت و گویی با وی در خصوص داوری آثاری این مسابقه پرداختیم که می‌خوانید.

 

در داوری آثار دوره نخست از مسابقات فصلی کارتون چه مسائلی مدنظر بودند؟ ملاک تان در داوری آثار چه بود؟

در داوری این جشنواره دو معیار برای داوری در نظر گرفته شده بود؛ یکی ایده که پیام جشنواره را برساند و در کنار آن اجرا که بتواند در بهترین حالت پیام را منتقل کند. همین اتفاق گاهی باعث می‌شد بعضی آثار با ایده‌های خوب به خاطر اجرای نامناسب به مرحله‌ی نهایی نرسند و گاهی ایده‌ها فدای اجرای بد شوند.

 

مسابقات کارتون مثل مسابقات فصلی کارتون چقدرمی تواند در پیشرفت کاریکاتوریست‌ها یا علاقه مند شدن جامعه به کارتون مؤثر باشد؟

جشنواره‌ها باعث می‌شوند خودمان را محک بزنیم و توانایی‌مان را بسنجیم. در کنارش کارهای بقیه را ببینیم و با نگاه‌های متفاوت نسبت به آن موضوع بیشتر آشنا شویم.

 

نکته جالب این دوره فصل کارتون برایتان چه بود؟

نکته جالب این بود که کارتونیست‌های مختلف از جاهای مختلف به یک ایده مشترک رسیده بودند و فقط اجراهای شان متفاوت بود و خیلی شبیه به هم به یک موضوع نگاه کرده بودند.

اثر محمدعلی خوشکام، از آثار مسابقه فصل کارتون

 

زیباترین و مؤثرترین اثر کارتونی که تا حالا دیده‌اید از نظرتان کدام کارتون است و اثر کیست؟

کارتونی که الأن خاطرم است و مربوط به موضوع جشنواره نیست، اثر کریستوف گروندیل لهستانی است که تصویری از پیکره ونوس بدون دست است، در کنارش پیکره ساموتراس که سر و دست ندارد و در کنار این دو مجسمه سربازی بدون دست و پا ایستاده است.

 

چه توصیه‌ای برای کارتونیست شدن یا طراحی کارتون‌های بهتر دارید؟

تجربه کردن و متفاوت نگاه کردن، کارتونیست‌ها باید متفاوت‌تر از بقیه فکر کنند تا ایده‌های ناب‌تری به ذهنشان برسد و در کنارش هر قدر دست شان را در اجرا قوی‌تر کنند مطمئناً ایده‌های شان را به بهترین حالت به مخاطب منتقل می‌کنند.

 

در پایان اگر نکته خاصی است بفرمائید؟

امیدوارم این برنامه و رویداد ادامه دار باشد و برای کارتونیست‌ها اتفاق‌های خوبی را رقم بزند.

 

منبع : خبرگزاری مهر،گروه استان اصفهان

فراخوان

نمایش بیشتر

هنرمندان

نمایش بیشتر

گالری

نمایش بیشتر

ویدیو

نمایش بیشتر