728 x 90

گفتگوی اختصاصی با سعید صادقی در باره جوایز اخیرش

گفتگوی اختصاصی با سعید صادقی در باره جوایز اخیرش
گفتگوی اختصاصی با سعید صادقی در باره جوایز اخیرش

سعید صادقی، کارتونیست، کاریکاتوریست و تصویرگر، متولد 1353 جهرم و فارغ التحصیل کارشناسی نقاشی ازدانشگاه هنر تهران (پردیس اصفهان) و دبیر هنر آموزش و پرورش در مقطع متوسطه است.همکاری با مطبوعات و خبرگزاری های مطرح به عنوان کارتونیست، کسب جوایز متعدد ملی و بین المللی و برگزاری نمایشگاههای انفرادی و شرکت در بسیاری از نمایشگاههای گروهی در ایران و کشورهای مختلف و همچنین انتشار آثارش در کاتالوگ ها وسایت های بین المللی کارتون از جمله سوابق این هنرمند است.

صادقی، تاکنون بیش از 100 جایزه ملی و بین‌المللیرا کسب کرده و به تازگی هم آموزشگاهی هنری راه انداخته است. صادقی اخیرا موفقیت های زیادی در عرصه بین المللی از جمله جوایزی معتبر کسب کرده است. به همین بهانه و همچنین کسب اطلاع از فعالیت های تازه اش گفتگویی اختصاصی با وی انجام داده ایم که می خوانید:

 

شما در یکی دو ماهه اخیر موفقیت های زیادی کسب کردید از کارتون مهاجران تان که در سایت کارتون موومنت هلند جزو ۱۵ فینالیست و کاندید جایزه بزرگ جشنواره جایزه کارتون اروپا ۲۰۲۱ شد تا راهیابی آثار کاریکاتورتان به جشنواره بین المللی کارتون آی تی کشور انگلستان 2021 و اخیرا هم که کسب دو جایزه سوم از هجدهمین جشنواره بین المللی کارتون و کمیک کشور کوزوو ۲۰۲ و بیست و هشتمین جشنواره بین المللی کارتون و کمیک کلمبیا ۲۰۲۱. مدتی پیش هم که جایزه دوم از فستیوال بین المللی کارتون های سیاسی مطبوعاتی هند (یادبود مایا کاماس) ۲۰۱۹ را دریافت کردید. درابتدا خواستم از این اتفاقات و جایگاه این جشنواره ها بگوئید.

جایزه کاریکاتور اروپا توسط جایزه مطبوعات اروپا و استودیو Europa Maastricht در سال 2019 تأسیس شده است؛ سالی که در آن نیویورک تایمز تصمیم گرفت کارتون های تحریریه را به طور کامل متوقف کند. استودیو Europa Maastricht و جایزه مطبوعات اروپایی با هدف اعطای شجاعت و کیفیت در زمینه کاریکاتور و تقویت گفتگو در مورد موضوع اروپا و برای تشویق کاریکاتوریست ها به ادامه وظیفه اصلی خود، جایزه کاریکاتور اروپا به ارزش 10000 یورو راه اندازی شد. امسال که سال دوم برگزاری این جشنواره بود، یکی از کارهایم با عنوان «مهاجرت»، که در سایت پر بیننده کارتون موومنت کشور هلند منتشرشده بود، فینالیست و کاندید جایزه بزرگ این جشنواره شده است.

 

اثر صادقی با عنوان مهاجرت که فینالیست و کاندید جایزه بزرگ جشنواره جایزه کارتون اروپا ۲۰۲۱ شد

 

اولین جشنواره بین المللی آی تی کشور انگلستان هم که به همت هموطن مان مهندس امیرقریشی و شرکت Techvertu راه اندازی شد که خوشبختانه 5 اثر اینجانب نیز به رقابت راه یافته و هنوز نتایج آن منتشر نشده است.

 

تصویری از 5 اثر صادقی که به اولین جشنواره بین المللی آی تی کشور انگلستان راه یافته اند

 

جشنواره کارتون و کمیک کوزوو هجدهمین سال خودش را پشت سر می گذارد. با وجود اینکه مقام سوم کسب کردم ولی هنوز نمی دانم چطور می توانم جایزه ام را دریافت کنم.

 

اثری از صادقی که برنده جایزه سوم هجدهمین جشنواره بین المللی کارتون و کمیک کشور کوزوو ۲۰۲ شد

 

همچنین جشنواره کارتون و کمیک کلمبیا که بیست و هشتمین سال متوالی خودش را منظم طی کرده است با جوایز نقدی که مقام سوم این جشنواره نیز نصیب ما شده است، هنوز تماسی جهت ارسال جایزه نداشته است.

اثر صادقی برنده جایزه سوم بیست و هشتمین جشنواره کارتون و کمیک کلمبیا

 

جایزه مطبوعاتی کارتون هند که به یادبود مایا کاماس و از طرف انجمن کارتونیست های هند برگزار می شود و آثار جشنواره نیز باید در یک سال گذشته مطبوعات منتشر شده باشد. با وجود اینکه جوایز قابل ملاحظه ای ندارد ولی بسیار منظم و سختگیرانه داوری می شود. گویا در این جشنواره درسال 2019 دوم شده بودم و به دلیل کرونا جشن پایانی برگزار نشده بوده است.

 

اثر سعید صادقی که با آن موفق به کسب رتبه دوم جایزه مطبوعاتی کارتون هند، یادبود مایا کاماس شد

 

از فعالیت های اخیر داخلی تان هم بگوئید و این روزها بیشتر مشغول چه هستید؟

امسال بیست و نهمین سال است که دبیرهستم و کم کم دارم بازنشسته می شوم. درسال جاری علاوه بر تدریس در 2 مدرسه،  معاونت یک مدرسه دیگر را نیز بر عهده دارم. یعنی هم صبح و هم عصر در خدمت آموزش و پرورش هستم و عصر تا پاسی از شب نیز به هنرجوهای آموزشگاهم « خانه هنر» می رسم. به همین دلیل تولید آثارم محدود می شود و اگر رمقی مانده باشد آخر شب می توان به مسابقات فکر کرد.

 

از آموزشگاهی  که راه انداختید چه خبر؟

آموزشگاه آزاد هنرهای تجسمی به نام خانه هنرصادقی که 6 الی 7 سال است در خدمت هنرجوهایی با گروههای سنی مختلف شامل طراحی و نقاشی، سفال، کاردستی و خلاقیت کودکان و برای بزرگسالان طراحی و نقاشی درتکنیک های مختلف است. همچنین آموزش خوشنویسی در همه خطوط نیز فعال می باشد که بخشی از وقت و دغدغه ما را می گیرد.

 

شما اخیرا در زمینه انتشار کارتون هایی که واکنش به مسائل روز ایران وجهان بودند، فعالیت و آثار قابل توجهی داشتید؟ لطفا از این کارهای تان و همچنین رسالت یک کارتونیست دراین خصوص و تاثیری که کارتون بر این اتفاقات می گذارد بگوئید؟

خوب در محیط رسانه های اجتماعی پیج شخصی در اینستاگرام دارم که مسلما دنبال کنندگان، آثارم را رصد می کنند. حقیقت امر نمی توانم نسبت به مسائل و معضلات اجتماعی اطرافم واکنش نشان ندهم لذا با دیدن درد مردم و یا مشکلاتی که پیش می آید، از طریق کارتون های ساده ام متذکر می شوم ؛ شاید که دلی به رحم آید یا وجدانی را بیدار کنم. رسالتم بر صلح و نه به خشونت و نه به جنگ بوده و خواهد بود.

 

به گمانم اخیرا هم داوری جشنواره هایی را برعهده داشتید. آیا داوری و تدریس و مدیریت آموزشگاه خللی در آفرینش هنری ایجاد نمی کند ؟

وقتی نگاه تیز بینانه ات قوی شده باشد و اشراف نسبی به مسائل و رویدادهای کارتون و اخبار ومسابقات داشته باشید پتانسیل داور شدن و قضاوت روی آثار دیگران پیدا می کنید وخوشحالم دبیران مسابقات اعتماد می کنند به همراهی در قضاوت جشنواره های شان. خوشبختانه رشته تحصیلی ام و تدریس در آموزش و پرورش و آموزشگاهم همه در یک راستا قرار گرفته است و همه بر هنرهای تجسمی تمرکز دارد لذا کمک می کنند مسائل را با دید بازتری بنگرم. بله علاوه بر تولید آثار و کسب جوایز دعوت به داوری مسابقات نیز می شوم و اخیرا نیز جهت داوری جشنواره ایی خارج از کشور دعوت شده بودم متاسفانه به دلیل کرونا داوری حضوری کنسل شد.

چشم انداز کاری تان با توجه به تغییرات و دگر دیسی هایی که امروزه به خاطر شرایط کرونا ودیگر شرایط تازه کار هنری معطوف به چیست؟

امروزه تعدادی از دوستان وارد دنیای فروش آثار مجازی شده اند و ظاهرا دنیای جدیدی پیش رو است و ممکن است تجربه ای جدید برای عرضه آثارم باشد.

 

صحبت خاصی دارید؟

هم اکنون که این مطالب را می نویسم، دغدغه گرفتن جوایز نقدی از کشورهای خارجه را دارم برای گرفتن 100 دلار مجبور هستم به دوستانم که در خارج از کشور حساب دارند رو بزنم و آنها هم توکل نمی کنند که مشخصات کامل و پیچیده ای که برگزار کننده از حساب بانکی می خواهد را پر کنند. من خودم حساب ارزی در شیراز دارم ولی نمی دانم تا کی باید این وضعیت را تحمل کنیم تا کی باید سویفت بانک ها بسته باشد. عمرمان تمام شد و این مشکلات برطرف نشد.

 

شماری از آثار سعید صادقی در ذیل می آید:

 

 

 

 

فراخوان

نمایش بیشتر

هنرمندان

نمایش بیشتر

گالری

نمایش بیشتر

ویدیو

نمایش بیشتر