728 x 90

گفتگوی اختصاصی با اکبر تراب پور

گفتگوی اختصاصی با اکبر تراب پور
گفتگوی اختصاصی با اکبر تراب پور

اکبر تراب پور، کارتونیست، کاریکاتوریست و کارگردان انیمیشن ، متولد 1364 همدان و فارغ التحصيل رشته گرافيك است. وی برگزيده چندين جشنواره کارتون و کاریکاتور بوده و تاکنون جوایز متعددی نیز از جشنوارهای مختلف داخلی و خارجی کسب کرده است. تراب پور این روزها درگیر ساخت انیمیشنی کوتاه بر اساس قصه ای کوتاه از «هوشنگ مرادی کرمانی» است ولی از کشیدن کارتون هم چندان غافل نشده و چند کار کرونایی کشیده است. با وی درباره این انیمیشن گفتگویی انجام داده ایم که می خوانید :

 

از کارهای اخیرت بگو و این روزها مشغول چه کاری هستید ؟

سخت درگیر یک کار انیمیشن کوتاه هستم

 

کمی در باره ا ش توضیح دهید. داستان و موضوع و تکنیک و فرمت اش چیست ؟

این انیمیشن با مشارکت انجمن سینمای جوانان ایران ساحته می شود و فیلمنامه اش اقتباسی آزاد از داستان کوتاه «بهار» از مجموعه داستان کوتاه «پلوخورش» اثر«هوشنگ مرادی کرمانی» است.

این انیمیشن ، داستان زندگی دخترکی را روایت می‌کند که همیشه بعد از تعطیل شدن کلاس برای دیدن پدرش، که به جنگ رفته است ، به ایستگاه راه آهن می رود ... یکی از روزهایی که منتظر قطار است با عبور یک قطار، سرباز جوانی برایش آلوچه ای آبدار و رسیده پرتاب می‌کند و ...

تکنیک اثر هم دوبعدی و تلفیق پیپر و سل انیمیشن با زمان حدوداً 10 دقیقه است.

عوامل فیلم هم شامل :

نویسنده و کارگردان: اکبرتراب پور

انیماتور: جلال نعیمی

بک گراند: بابک اسماعیلی

تهیه‌کننده: انجمن سینمای جوانان ایران و اکبرتراب پورمی شوند.

 

کاراکترهای انیمیشن

 

فضای خاص داستانی مرادی کرمانی در این انیمیشن حفظ شده یا بسته به این مدیوم ، و با توجه به اینکه کار هم اقتباس آزاد است، تغییراتی رخ داده است .مثلا تغییر در ریتم یا فضای بومی با توجه به روابط و مناسباتی ایرانی که داستان های مرادی کرمانی دارند.

در روایت و ریتم داستان تغییرات زیادی انجام شده و خود استاد مرادی کرمانی هم در جریان کارهستند.در فضای کار هم، سعی شده با توجه به فضای بومی، فضایی نو و مختص به همین اثر طراحی شود.

واکنش و نوع نگاه و برخورد نویسنده چه بود ؟ از روی آثار وی فیلم زیاد ساخته شده است ولی کار انیمیشن با اقتباس از آثارش من یکی ندیده ام. احتمالا برایش جالب بوده است؟ لطفا از برخوردش با این قضیه بگوئید ؟

اولین بار سال 1384 درجشنواره فیلم کوتاه تهران ،که خودم هم در بخش انیمیشن اثری داشتم استاد کرمانی رادیدم که اتفاقا یک کارگاه فیلمنامه نویسی با حضور ایشان برپا شده بود. در همان کارگاه به پیشنهاد خود ایشان قرار شد هر کس یکی از داستان کوتاه های کتاب داستان «پلوخورش» وی را تبدیل به فیلمنامه کند که من همین داستان «بهار» را انتخاب کردم و ایشان هم خیلی موافق بودند که این کار فضای انیمیشن دارد.

از این اتفاق سالها گذشت و اکنون شرایط ساخت این انیمیشن مهیا شده و بنده بعد از بازنویسی های فراوان و مشورت با استاد کرمانی و استادهای دیگر از جمله «مجید برزگر» و «مهرداد زاهدیان» توفیق ساخت آن با مشارکت انجمن سینمای جوانان حاصل شد.

اثر اکنون در مراحل پایانی کامپوزیت است و امیدوارم بعد از این همه تلاش و هزینه، اثری تأثیر گذار برای مخاطبان جشنواره‌ها باشد.

 

تم و درونمایه محوری آن به نظر می آید که روابط ومناسبات عاطفی دختر پدری است چگونه پرداختی به این تم در ارتباط با جنگ کرده ای؟

تم اصلی دنیای کودک و خاطرات پدر است و به نوعی فضای خشن جنگ در حاشیه است.البته داستان اصلی هیچ ارتباطی با جنگ و پدر بچه ندارد ولی در فیلمنامه اضافه شده است.

 از کارتون های اخیرت هم کمی ‌بگو. با این شیوع  ویروس کرونا، کار های کرونایی داشتی؟

این انیمیشن خیلی وقتم را گرفته ولی در باره کرونا هم چند کار کشیدم .این کارتون ها را برای جشنواره شکست کرونا زدم و درآنها مخاطبان را تشویق به در خانه بمانیم و استفاده از ماسک و مواد ضدعفونی که کرونا را از پا درآورده کرده ام.

 

صبحت خاصی دارید بفرمائید.

 عرضی نیست ممنون از شما و جناب شجاعی عزیز که در این روزهای سخت به فکر ماهستید؛ این خیلی خوب و باعث دلگرمی ما است.

 

 ما هم سپاسگزاریم از اینکه قبول زحمت کردید و وقت تان را دراختیار ما گذاشتی.

 

فراخوان

نمایش بیشتر

هنرمندان

نمایش بیشتر

گالری

نمایش بیشتر

ویدیو

نمایش بیشتر