موضوع: «نقض حقوق بشر از نگاه هنرمندان کارتونیست»
نفر اول: Mikhail Zlatkovsky از روسیه
هرساله حدود 100 مسابقۀ کارتونی در سراسر جهان برگزار میشود که 99 درصد از موضوعات آنها حول «زن و مرد»، «اب و هوا» و موضوعاتی از این دست میچرخد. و موضوع ویروس کرونا در این دو سال چنان زیاد بوده است که تبدیل به موضوعی خستهکننده شده است.
اما موضوعاتی که زندگی بشر کنونی با آنها دسته و پنجه نرم میکند از قبیل «خلع سلاح هستهای»، «گرسنگی» و «محیط زیست» هستند. در میان این لیست از همه مهمتر «حقوق بشر» است، چیزی که اجرای آن بشر را در مقابل خطرات جهان محافظت میکند، خطراتی از جمله تبدیل شدن مردم به گلهای رام توسط دولتها، یا مبدل شدن به زامبیهایی که دیگر انسانیت خود را از دست دادهاند، یا دولتهای دیکتاتور.
با محقق شدن حقوق بشر در جوامع است که میتوان از دولت دموکرات حرف زد.
متأسفانه روسیه طی 20 سال گذشته حقوق بشر را به طور کل از سیاست خود کنار گذاشته است و تمام انچه از حقوق بشر گفته میشود چیزی است که در مکالمات شخی و در آشپزخانهها از آن سخن به میان میآید . روسیه باز هم به دوران شوروی بازگشته است.
کارتونیستهای بسیار با استعدادی در کشور روسیه هستند که متأسفانه از ابراز و نشر عقاید و انتقادات خود در قالب هنر محرومند. تنها راهی که برایشان باقی مانده است شرکت در مسابقات بینالمللی است. خوشحالم که موضوع این مسابقه حقوق بشر بود و بسیار خرسندم که در این مسابقه برنده شدم.
نفر دوم: Muhammad Nasir از اندونزی
حل و فصل حقوقی موارد نقض فاحش حقوق بشر در این کشور عزیز کند و طولانی به نظر میرسد. زیرا ارادۀ محکم و جدی از سوی مجریان قانون برای انجام فوری تعهدات وجود ندارد. آیا دلیل آن دخالت اراده سیاسیون است؟ چه کسی میداند.
این واقعیت به شدت به احساس انسانیت و عدالتطلبی ما آسیب میزند. زیرا انسان ها از بدو تولد از طرف خداوند دارای حقوق انسانی بوده که باید توسط همه رعایت شود، باید همان آزادی، کرامت و حقوق رعایت شود. پس باید با مردم عادلانه و متمدنانه رفتار شود.
ما به عنوان کارتونیست باید در تشویق و درخواست حل و فصل قانونی موارد نقض فاحش حقوق بشر که هنوز ادامه دارد و مانند ورود به یک کوچه تاریک بی پایان است، مشارکت کنیم. ما به عنوان شهروندان این کشور عادل، امیدواریم با حمایت از حقوق بشر مستحکمتر شود.
موارد نقض جدی حقوق بشر مانند East Timor incident, Tanjung Priok, Abepura, تیراندازیهای مشکوک، خشونت ماه می 1988، قتل Munir، و دیگر موارد ناپدیدشدن افراد و...
نفر سوم: ناهید زمانی
حق آموزش فقط رفتن به مدرسه نیست، بلکه حق رویاها داشتن، امید و چشم انداز پیشرفت و خوشبختی است. و چه بی رحمانه است که به خاطر دختر بودنت حق رویا داشتن هم از تو سلب شود!
سایت ایران کارتون ضمن تبریک به خانم زمانی برای این هنرمند عزیز کشور آرزوی موفقیت روزافزون دارد.