728 x 90

گفتگوی اختصاصی با علی میرایی

گفتگوی اختصاصی با علی میرایی
گفتگوی اختصاصی با علی میرایی

علی میرایی کارتونیست، کاریکاتوریست، طراح و تصویرگر، متولد ۲۷ تیر ۱۳۵۸ تهران است و فعالیت هنری اش را با  مجله کیهان کاریکاتور آغاز کرد و آثارش در کنار بزرگان این رشته منتشر شد. سال ۱۳۷۳ اولین نمایشگاه گروهی اش را با عنوان «با چشمان گوراژده» با گروه کاسنی، که متشکل از کارتونیست‌های حرفه‌ای آن زمان ایران بود، تجربه کرد.سال۱۳۷۴ اولین جایزه معتبر جهانی اش را در دومین دوسالانه کاریکاتور تهران بدست آورد و فعالیت هایش در زمینه کاریکاتور کماکان ادامه داشت تا اینکه در ۱۳۸۲ همزمان با فارغ‌التحصیلی در رشته طراحی صنعتی، به بازار کار ورودی جدی کرد که باعث شد کاریکاتور را به طور موقت رها کند و به کارهای دیگری چون:مدیریت هنری نشریات وزین، تصویر سازی و طراحی جلد ده‌ها کتاب و نشریات فلسفی، طراحی محصول و... روی آورد اما در سال ۱۳۹۱ دوباره به شرکت در جشنواره‌های جهانی بازگشت و تاکنون چند جایزه جهانی در شاخه های مختلف کارتون و کاریکاتور (چهره، کارتون مطبوعاتی، کارتون طنزآمیز، کارتون سیاسی، کمیک استریپ و طنز سیاه) از کشورهای رومانی، کانادا، کره جنوبی، قبرس، برزیل، مکزیک، ترکیه، صربستان و... گرفته است. ازجمله جوایز متعدد وی می توان به جایزه بزرگ فستیوال جهانی دوای رومانی، تندیس ویژه جشنواره جهانی کارتون قبرس، جایزه اول بخش کارتون سیاسی چهل ویکمین دوره فستیوال جهانی پیراسیکابای برزیل، جایزه ویژه جشنواره جهانی سیکاکو کره جنوبی اشاره کرد . مجموعه آثار این هنرمند، سال ۲۰۰۶ درکتابی تمام رنگی به نام «بهترین های علی میرایی» در رومانی چاپ شد.

علی میرایی به تازگی نیز موفق به دریافت لوح تقدیر از جشنواره کارتون حیوانات صربستان شده است. به همین بهانه با وی گفتگویی انجام داده ایم که می خوانید:

 

درابتدا کمی ازاثری بگوئید که با آن موفق به دریافت لوح تقدیر جشنواره کارتون حیوانات صربستان شدید ؟

موضوع جشنواره میمون بود و من دنبال سوژه ای بودم که از المان های معمول مثل موز و فرضیه تکامل داروین و محیط زیست و ... استفاده نکنم، این بود که به سوژه افسانه «راپانزل» رسیدم.

 

 

ماجرای این افسانه چیست و شما چه برخورد با این افسانه درخلق اثرتان داشتید و تا چه میزان و چگونه از آن الهام گرفته یا بهره بردید ؟

راپانزل یا راپونزل یک افسانه آلمانی است. داستان «راپانزل»شباهت‌های چشمگیری با افسانه پارسی رودابه، که در شاهنامه آمده، دارد. در شاهنامه آمده‌است که «رودابه» موهای بلندش را پایین می‌اندازد تا «زال» بتواند بالا بیاید.من هم به جای موی بلند، از دُم بلند میمون ماده استفاده کردم که میمون نر را به داخل برج دعوت کند !

این اثر درنگاه اول برتاباننده نگاه شیطنت آمیزمیمون برای جذب این شاهزاده است اما ازنگاه شما این دعوت و کنش برتاباننده چه چیزی درارتباط با میمون و موضوعیت این جشنواره است که توانسته نظرهیات  داوران را از میان این همه اثر جلب کند ؟

به هرحال در این افسانه هم، شاهزاده با نواختن گیتار سعی در جلب توجه راپانزل دارد ولی به طورقطع هیئت داوران با علم به این افسانه و بهره گیری من از سمبل های این داستان، کارم را ارزیابی کرده اند.

این روزها مشغول چه فعالیت هایی هستی ؟

طراحی،گرافیک و تصویرسازی

پروژه ای هم در این زمینه ها در دست کار دارید ؟

مشغول طراحی 30 عنوان جلد کتاب با مضامین فلسفی برای یک انتشاراتی هستم و همین طور، تصویرگری کتاب آموزش زبان.

اگر صحبت خاصی دارید بفرمائید

خیر. ممنون

ما هم از شما به خاطر وقتی که در اختیار ما گذاشتید تشکر می کنیم.

 

شماری از دیگر آثار کارتون علی میرایی :

 

 

 

فراخوان

نمایش بیشتر

هنرمندان

نمایش بیشتر

گالری

نمایش بیشتر

ویدیو

نمایش بیشتر